Jacopo Hosciuc

E tswa ho Wikipedia

Jacopo Adriano Hosciuc (La 12 Mphalane, 2005) ke mokalli oa sethuthuthu sa lebelo le holimo sa Romania.

Sebapali sa Naha sa Italy[fetola | fetola mohloli]

Ha a le lilemo li 8, ho 2014, Jacopo o ile a nka karolo khetlo la pele tlholisanong ea naha, ea Italy, le sehlopha sa Phantom, moo a qetileng sehla a le sebakeng sa 8th ka kakaretso. Ka 2015, mofofisi oa sefofane oa Romania o ile a nka karolo tlholisanong e tšoanang, empa sehlopheng se phahameng, selemo seo sehlopha seo Jacopo (Phantom) a ileng a nka karolo ho sona se ile sa lahla sehla sa tlholisano ka mabaka a tekheniki. Ho 2016, ho etsa litlholisano tse peli ka nako e tšoanang (Seromania le Setaliana), mokhanni e monyane o ile a nka karolo tlholisanong ea Italy ea PreMiniGP, moo a qetileng sehla a le sebakeng sa 3.

Ho 2017, Jacopo o ile a phahamisetsoa ho bompoli ba MiniGP, moo a qetileng nako sebakeng sa 8. Ha a nka mohato o moholo, ha a le lilemo li 12, ho 2018, mopalami oa Romania o ile a fetohela ho sethuthuthu sa 125cc, ka makhetlo a mabeli, a hlōlisana le Sebapali sa Sechaba sa Italy (CIV) sehlopheng sa PreMoto3 le Flash Motors (Honda), a qeta nako e le boemong ba bobeli, e leng se ileng sa thabisa ba bangata, sena e le selemo sa hae sa pele papaling e joalo. baesekele. Ho 2019, ha a le lilemo li 13, o ile a nka mohato o moholo le ho feta, a fetohela baesekeleng ea 250cc 4-stroke, a hlolisanoa ka tlholisano e tšoanang ea Italy le sehlopha sa AcademyGP mme a qeta sehla a le sebakeng sa bohlano.

Bompoli ba Naha ba Romania[fetola | fetola mohloli]

Ho etsa tlholisano ea Mataliana le tlholisano ea Romania ka mokhoa o ts'oanang, selemo 2016 se emetse boteng ba pele ba Jacopo Hosciuc Sehlopheng sa Naha sa Romania, sehlopheng sa 50cc, moo a hapileng mabelo a 8 a hlolisanoang, a nka setloholo sena. sehlopha. Selemong 2017, Jacopo o ile a qothisana lehlokoa le sehlopha sa 85cc, moo a ileng a hapa mabelo a 6 ho a 6 a hlolisanoang, a boela a nka tlotla ea 'mampoli oa naha.

Mohope oa Talenta oa Leboea[fetola | fetola mohloli]

Ka 2020, Jacopo o ile a khetheloa ho kenya letsoho Northern Talent Cup, tlhōlisano e hlophisitsoeng ke Dorna (mong'a MotoGP le litokelo tsa WSBK), moo a ileng a hlōlisana le 250cc KTM (4-stroke), le sehlopha sa hae, 100% Romanian, Sehlopha sa Mabelo sa HOS, se qetang sehla se le sebakeng sa bohlano.

Ka 2021, Mohope oa Talenta oa Leboea o ile oa boela oa khetha Jacopo Hosciuc, a qeta la bo6, a qeta sethaleng makhetlo a mane, ho kenyelletsa le tlholo e ntle haholo Assen, Holland. Linakong tse peli tsa selemo tse sebelisitsoeng ka har'a senoelo sa talenta sa Nordic, Jacopo Hosciuc e ne e le e mong oa bahanyetsi ba tlholisano, lipalo-palo tsa hae li ne li le mohono, a atleha merabeng ea 22, tlhōlo e le 'ngoe le li-podiums tse 7.

Sebapali sa European Stock Championship[fetola | fetola mohloli]

Ka Pulungoana 2021, Jacopo Hosciuc o ile a nka karolo papaling ea Valencian "Ricardo Tormo" peisong ea European Stock Championship, eo ka nako eo e neng e le karolo ea Mohope oa Europe oa Moto2, empa ka bomalimabe lebelo la hae le ile la fela kamora serope se le seng, a kopana le mathata a mokhoa oa tlhaho mme a tlameha ho lahla. . Nakong ea 2022, Jacopo o qetile 9th ka kakaretso sehlopheng sa Stock ka mor'a nako e tletseng le sehlopha sa Spain sa Pinamoto. Mokhahlelong oa pele oa nako ea 2023, e neng e qothisana lehlokoa le Estoril (Portugal), Hosciuc o ile a tsoa kotsi, e leng se ileng sa fella ka ho robeha ha mokokotlo, e leng se ileng sa etsa hore a hloloheloe merabe e 'meli ea pele ea nako. Leha ho le joalo, mofofisi oa sefofane oa Romania o ile a khutla ka mor’a mabelo a mabeli a sieo ’me a hlōlisana ka mekhahlelo e meraro e latelang, Jerez (Spain), Portimao (Portugal) le Barcelona (Spain).

Mohope oa Europe oa Moto2[fetola | fetola mohloli]

Jacopo Hosciuc hajoale o nka karolo le sehlopha sa MMR sa Mataliana ho Mohope oa Europe oa Moto2, 'me ea e-ba mokalli oa pele oa Romania oa ho qothisana lehlokoa le mofuta oa Kalex Moto2.